Një qytet në Luginën Cavado të Portugalisë... - Secret World

Braga, Portogallo
11 views

Maya Kim

Description

Braga eshte nje qytet ne Luginen Cavado te Portugalise Veriore. Ky është qyteti i pestë më i madh në Portugali pas Lisbonës, Portos, Amadorës dhe Vila Nova de Gaia. Ky është një qytet i lashtë dhe modern dhe një nga Arqipiokazat më të rëndësishme.Braga krenohet me shumë rrugë të ngushta këmbësorësh, plazas dhe destinacione të pelegrinazhit shpirtëror. Vizitoni ndonjë apo të gjithë katedralet e famshme të qytetit, përfshirë një tërheqje fetare hillsajd dhe shkallët Baroke të njohura të tij. Braga transformon pasi të perëndojë dielli, kur studentët nga universiteti pranë përmbytin baret dhe kafenetë e qytetit.Piketat kryesore të qytetit përfshijnë një katedrale të shekullit të 12 - të, të rindërtuar gjatë shekullit të 16-të në përzjerjen e stileve Moorish e florid Gotik njohur si Manueline; kishën E shekullit të 17-të Të Santa Kruz dhe një bibliotekë që përmban shumë libra e dorëshkrime të rralla. Në një kodër rreth 3 milje (5 km) juglindja qëndron streha e Bom Jezus do Monte, e cila vizitohet në Pentekost nga mijra pelegrinë dhe është e famshme për shkallët arkitektonike të shekullit të 18-të. Një distancë e shkurtër përtej saj është Mali Sameiro, mbi të cilën ndodhet një statujë kolosale e Virgjëreshës Mari.