MJM ose Roxher dhe Meri Filips Morris Hous... - Secret World

65 Jumel Terrace, New York, NY 10032, Stati Uniti
4 views

Molly Sutton

Description

Kjo shtëpi (MJM) ose Roxher dhe Meri Filips Morris House është vendosur në Uashington Hajts dhe është shtëpia më e vjetër në Manhattan; shtëpia ka luajtur një rol të madh gjatë Revolucionit Amerikan. Rezidenca është ndërtuar në vitin 1765 në stilin Paladian dhe përfshin një portiko me një pediment të mbështetur nga kolonat Tuskane. Ishte fillimisht shtëpia e Familjes Roxher Morris dhe Meri Filips deri në 1775, por Duke qenë Britanike ata lanë vendin pas Revolucionit. Shtëpia u bë selia e përkohshme E Xhorxh Uashingtonit në 1776 dhe më pas u bë selia e Gjeneral-Lejtnantit Britanik Sër Henri Klinton dhe trupave Britanike e Hesiane. Kështu që shtëpia i shërbeu Të dy anëve Të Revolucionit Amerikan në një kohë. Në fund të luftës shtëpia u bë një tavernë popullore e frekuentuar nga disa nga njerëzit më me ndikim të kohës. Shtëpia u vizitua nga disa figura të rëndësishme historike përfshirë Thomas Jefferson, John Adams, Aleksandër Hamilton dhe John Quincy Adams. Më 1810 Stephan Jumel bleu shtëpinë dhe pas vdekjes Së tij e veja E Tij U martua Me Aron Burr dhe ata vazhduan të jetonin këtu gjatë viteve 1830. shtëpia u bë pronë e Qytetit Të Nju Jorkut më 1903. Në 1961 ajo u shpall Një Piketë Historike Kombëtare.