Gurët Moeraki përgjatë Plazhit Koekohe... - Secret World

Moeraki Boulders Beach, Moeraki Boulders Road, Hampden 9482, Nuova Zelanda
24 views

Donna Biel

Description

Legjenda Maori e ka atë që Gurët Moeraki të shpërndarë përgjatë Plazhit Koekohe janë mbetjet e shportave të ngjalave, pagurëve dhe patateve të ëmbla nga një rrënojë e madhe kanoe. Shkencërisht, shkëmbinjtë sferikë janë rezultat i një procesi natyror të njohur si betonim, ku kokrrat e rërës dhe gurit kombinohen për të formuar këto masa. Duke arritur një diametër deri në gjashtë metra, këta gurë pikasin vijën bregdetare Të Gërryer Otago përgjatë Ishullit Jugor të Zelandës së Re.