Plazhi I Rërave Rozë... - Secret World

Isla Harbour, Bahamas
30 views

Laiqa Shah

Description

Rëra në këtë plazh ka ngjyrë rozë për shkak të pranisë së mineraleve të caktuara dhe planktonit. Sipas hulumtimeve të fundit shkencore, nuanca rozë vjen nga foraminifera, një organizëm mikroskopik që në të vërtetë ka një guaskë të kuqërremtë-rozë. Rëra është një përzierje e koraleve, predhave dhe karbonatit të kalciumit. Vetëm disa plazhe me rërë rozë ekzistojnë në botë. Rrallësia e këtyre plazheve shton hijeshinë dhe misterin që ato mbajnë në mesin e popullatës njerëzore.