Liqeni Natron, një liqen vërtet i frikshëm... - Secret World

Lago Natron
39 views

Francis Mila

Description

Liqeni i kobshëm Natron, në Veri Të Tanzanisë, është një liqen i kripur-që do të thotë se uji rrjedh, por nuk rrjedh, kështu që mund të shpëtojë vetëm nga avullimi. Me kalimin e kohës, ndërsa uji avullon, ai lë pas përqendrime të larta të kripës dhe mineraleve të tjera, si Në Detin E Vdekur dhe Liqenin E Madh Të Kripës Në Utah. Për dallim nga ato liqene të tjera, Megjithatë, Liqeni Natron është jashtëzakonisht alkalik, për shkak të sasive të larta të natronit kimik (një përzierje e karbonatit të natriumit dhe sodës së bukës) në ujë. PH i ujit është matur deri në 10.5-gati aq i lartë sa amoniaas që mund të prisni, pak krijesa jetojnë në ujërat e ashpra, të cilat mund të arrijnë 140 gradë Fahreinheit—ato janë shtëpi për vetëm një specie të vetme peshku (Alcolapia latilabris), disa alga dhe një koloni flamingos që ushqehet me algat dhe racat në breg.