Paus Balung Gg... - Secret World

Circondario autonomo della Čukotka, Russia, 689271
52 views

Giorgia Pellini

Description

Babagan lor dharat ing remot Yttygran Pulo, 82km panté saka Alaska, wis dadi macabre tujuan wisata. Massive paus jawbones, iga lan vertebrae ngadeg horisontal ing lemah mbentuk eerie alleyway. Iku umume sarujuk yen situs tanggal bali menyang patbelas utawa abad limalas, nanging apa iku suci titik kanggo suku native kanggo ketemu utawa mung panggonan kumpulé kanggo rojo pati massa, ora ana siji mangerténi. Apa kita padha ngerti sing stands minangka salah siji saka pilih jomblo panggonan ing donya.Katutup dening Soviet arkeolog ing taun 1977, monumèn iki kanggo kuna Eskimo budaya bakal dadi apik banget setelan kanggo film fantasi. Gg mung ageng: nganggo munggah ing sadawane pantai kanggo kira-kira 500 m, lan iku wis struktur rumit. Sing paling cedhak baris dharat digawe saka paus balung ditempelake ing lemah. Saben saka wong-wong mau luwih saka 2 m gedhe, lan padha protrude 1,5 m ndhuwur bumi. Ing baris sabanjuré digawe saka jawbone pilar. Padha munggah menyang dhuwur saka meh 5 m ndhuwur lemah, nalika dawa saka sisih lemah kira 0,5 m. Saben tugu wis diameteripun saka 0,5 meter. Ing massa saka kuwi rahang balung 250-300 kg. Iku bakal mbutuhake sawetara wong thukul kanggo sijine panggonan iku menyang lemah. Paus Balung Gg originally kapérang saka 50-60 balung, 30 jaws, lan atusan purposefully glethakaken watu. Antarane larik saka balung lan balung, ana kira-kira 150 meat panyimpenan ngadu (lan ing sawetara saka wong-wong mau, sampeyan isih bisa nemokake sisa saka pangan) lan ring-shaped struktur watu. 50 m watu dalan liwat saka meat ngadu bebarengan gunung, anjog kanggo warata babak platform. Ing tengah, ana ageng warata tebing lan watu hearth prewangan ngambah saka awu. Archeologists sing pracaya Paus Balung Gg iki dibangun dening predetermined rencana, minangka iku formulir sing biasa pola géometris. Ing balung sing diselehake ing kelompok loro lan papat. Padha ndudhuk menyang bumi irung page, supaya massive wilayah occipital bakal protrude saka lemah. Ing wektu sing padha, arkeolog wis ketemu banget sawetara iga utawa vertebrae ing pulo, kang tegese iku ora ing panggonan endi paus padha nyembelèh. Sawetara balung duwe bolongan ing wong-wong mau. Miturut sawetara ilmuwan, balung bisa wis diangkut menyang Yttygran sawise kang diudani saka daging.