Galeria Kombëtare E Afrikës Së Jugut Iziko... - Secret World

Government Ave, Gardens, Cape Town, 8001, Sudafrica
27 views

Carla Mozzi

Description

Galeria Kombëtare E Afrikës Së Jugut Iziko, e vendosur në një ndërtesë hijerëndë të bardhë, strehon një koleksion të veprave Të Afrikës Së Jugut, hollandeze, franceze, Flamane dhe Britanike nga shekulli i 17-të përmes artit bashkëkohor të ditëve moderne. Ju mund të pyesni veten se çfarë po bëjnë pjesët Britanike dhe holandeze në galerinë kombëtare të Afrikës Së Jugut, por këto vepra qëndrojnë si një dëshmi e trashëgimisë së pasur kulturore të vendit. Muzeu ka një program të plotë të ekspozitave të përkohshme të pikturave bashkëkohore dhe historike, punimeve në letër, fotografi, skulpturë, punime beadwork, tekstile dhe arkitekturë. Edhe pse ISANG pret shumë ekspozita të rëndësishme ndërkombëtare të udhëtimit, muzeu gjithmonë përfshin në orarin e tij ekspozita të kuruara nga koleksionet e përhershme, me theks në shfaqjen e artit nga Afrika Jugore. E vendosur në bazën E Malit Të Tryezës, galeria është në afërsi të ngarkesave të vendeve të tjera.